Antena 3 CNN Externe Un american a fost ucis în timpul crizei ostaticilor din Algeria

Un american a fost ucis în timpul crizei ostaticilor din Algeria

Un american a fost ucis în timpul crizei ostaticilor din Algeria
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Ian 2013   •   09:40

Un american a fost ucis în timpul crizei ostaticilor survenită la un complex gazifer din sudul Algeriei, a anunţat vineri seară Departamentul de Stat, confirmând o informaţie transmisă de o televiziune americană, relatează AFP.
   
"Putem confirma moartea unui cetăţean american, Frederick Buttaccio în timpul luării de ostatici din Algeria", a declarat într-un scurt comunicat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Victoria Nuland, exprimând "profundele condoleanţe" ale Statelor Unite pentru "familia şi prietenii săi".
   
Invocând "respectul pentru viaţa privată a familiei", Nuland a afirmat că ministerul nu va mai face "alte comentarii".
   
Anterior, postul de televiziune NBC News transmisese că un american a murit şi alţi doi au scăpat cu viaţă în urma luării de ostatici, adăugând că soarta altor doi americani este încă necunoscută.
   
Aceşti cinci americani făceau parte din zecile de ostatici luaţi la complexul gazifer de un grup aflat în legătură cu Al-Qaida, încă de miercuri, conform NBC, care cita un responsabil american aflat sub anonimat.
   
Un american care a scăpat din cadrul complexului - Mark Cobb - a declarat la rândul său pentru postul CNN prin intermediul unui SMS că este "în siguranţă" după ce a fugit alături de colegi algerieni.
   
Mai mulţi ostatici străini, şapte conform răpitorilor, se aflau încă în mâinile grupului armat vineri seară, după un asalt al armatei algeriene împotriva complexului gazifer unde lucrau.

×
Subiecte în articol: american SUA criza ostatici Algeria SUA victime
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close