Antena 3 CNN Externe Un american a murit la două zile după ce i-a donat fratelui său o parte din ficat (VIDEO)

Un american a murit la două zile după ce i-a donat fratelui său o parte din ficat (VIDEO)

Un american a murit la două zile după ce i-a donat fratelui său o parte din ficat (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Observator
15 Aug 2010   •   21:07

Un american a făcut sacrificiul suprem, pentru fratele lui. S-a oferit să-i doneze o bucată de ficat, pentru că ştia că, altfel, acesta nu ar fi supravieţuit. Însă operaţia nu a mers conform planului. Iar bărbatul donator a murit. Povestea lor a impresionat o lume întreagă.

Cei doi fraţi, Chad şi Ryan, au aşteptat intervenţia plini de încredere. În ziua decisivă, soţiile şi părinţii au fost, în spital,alături de ei. Chad suferea de o boală de ficat incurabilă. Singura lui salvare era un transplant. Iar soarta a făcut ca donatorul potrivit să fie chiar fratele lui.

Cei doi fraţi s-au strâns în braţe înainte de a intra în sala de operaţii.

Doctorii i-au transplantat lui Chad 60% din ficatul fratelui Ryan. În mod normal, ambele bucăţi de organ ar fi trebuit să crească şi să ajungă, în timp, la mărimea normală.

Şi totuşi, nenorocirea s-a întâmplat. La două zile după transplant, inima lui Ryan a cedat.

Acum, Chad este acasă şi se recuperează. Are o uriaşă cicatrice pe abdomen, dar nici nu se compară cu rănile care i-au rămas în suflet.

Ştie că fratele lui a murit ca să-i dăruiască viaţa. Ryan avea 34 de ani. Era sănătos şi puternic. Mândria lui erau cei trei copii, toţi băieţi, de unu, patru şi 6 ani.



Observator

×
Subiecte în articol: SUA frate ficat boala transplant operatie
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close