Antena 3 CNN Externe Un american acuzat de corupţie, a recunoscut că a dat mită guvernului român

Un american acuzat de corupţie, a recunoscut că a dat mită guvernului român

Un american acuzat de corupţie, a recunoscut că a dat mită guvernului român
Sursa foto: rovinari
04 Feb 2009   •   09:00

România apare într-un scandal internaţional de corupţie. Un om de afaceri din California a recunoscut că este vinovat de dare de mită către reprezentanţii unor guverne străine, între care şi cel român.
Richard Morlok a fost, până acum doi ani, directorul financiar al unei uzine de valve industriale de control. El a mărturisit, în faţa tribunalului, că, între 2003 şi 2006, firma a plătit în total peste 600.000 de dolari conducătorilor unor societăţi de stat din China, Coreea de Sud, România şi Arabia Saudită.
Documentele tribunalului citează societatea românească implicată sub numele de "Rovinari Power". Uzina din California a obţinut, în schimb, comenzi de 3,5 milioane de dolari.
Un alt director al aceleiaşi firme a mărturisit, luna trecută, că a mituit funcţionari guvernamentali din mai multe ţări între care nu se afla, însă, România.
Conducerea Complexului Rovinari nu doreşte să comenteze deocamdată acuzaţiile. ?Sunt simple speculaţii. Când vom avea dovezi concrete de la tribunalele americane ne vom pronunţa şi noi.? a declarat purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic Rovinari, Leonard Filip.
Antena 3

×
Subiecte în articol: mita
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close