Antena 3 CNN Externe Un american care s-a îmbrăcat 6 ani în hainele mamei, pentru a-i lua pensia, arestat

Un american care s-a îmbrăcat 6 ani în hainele mamei, pentru a-i lua pensia, arestat

Un american care s-a îmbrăcat 6 ani în hainele mamei, pentru a-i lua pensia, arestat
Sursa foto: american
19 Iun 2009   •   15:00

A încasat peste 50.000 de dolari pentru că purta hainele mamei sale. Este povestea unui bărbat din Statele Unite care s-a îmbrăcat în femeie pentru a încasa pensia mamei sale, moartă de şase ani. Americanul a fost în cele din urmă prins şi riscă 25 ani de închisoare.

Înşelăciunea a început în anul 2003, când Irene Prusik, în vârstă de 73 de ani, a murit. Fără slujbă şi fără niciun fel de venit, fiul său Thomas a decis să preia identitatea mamei pentru a continua să beneficieze de veniturile acesteia.

Aşa că şi-a procurat o perucă, farduri şi a început să îi poarte hainele femeii. Pentru ca totul să pară cât mai verosimil, bărbatul se folosea chiar şi de bastonul femeii decedate pentru ca vecinii să nu bănuiască nimic.Cu această înfăţişare, el s-a prezentat şi la poliţie pentru a-i reînnoi permisul de conducere.

Chiar şi momentul înmormântării femeii a fost regizat. Cu ajutorul unor acte false, bărbatul a susţinut că este vorba despre o altă persoană iar autorităţile nu au bănuit nimic.

Farsa a continuat timp de şase ani. În tot acest timp, Thomas Parkin a fost ajutat de prietenul său care mergea peste tot în numele bătrânei care, susţinea el, era bolnavă şi nu se mai putea deplasa.

Cei doi au fost demascaţi cu ocazia unei vizite pe care investigatorii au făcut-o la locuinţa femeii. Aici au fost întâmpinaţi de nepotul fals care le-a spus că femeia nu era acasă deşi cu scurt timp în urmă ei văzuseră o femeie cu un aspect bizar plimbându-se prin curte.

Cei doi au fost arestaţi la începutul săptămânii. Pe parcursul a şase ani ei au primit, în total, 52.000 de dolari ca pensie şi alţi 65.000 de dolari în contul ajutorului pentru locuinţă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: american pensie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close