Antena 3 CNN Externe Un american condamnat pentru crimă va ajunge în faţa plutonului de execuţie (VIDEO)

Un american condamnat pentru crimă va ajunge în faţa plutonului de execuţie (VIDEO)

Un american condamnat pentru crimă va ajunge în faţa plutonului de execuţie (VIDEO)
Sursa foto: condamnat
24 Apr 2010   •   17:31

Un american va ajunge în faţa plutonului de execuţie. Bărbatul a fost condamnat la moarte pentru o crimă şi a ales să fie împuşcat. Metoda a fost abolită în 2004, dar prizonierii condamnaţi înainte de această dată pot opta între plutonul de execuţie şi injecţia letală.

Ronnie Gardner va fi executat de un pluton de execuţie pentru o crimă pe care a comis-o în anii '80. Americanul a ales această metodă în locul injecţiei letale, la care recurg cei mai mulţi dintre cei condamnaţi la moarte.

Decizia a stârnit un val de indignare în statul Utah, unde sute de oameni, inclusiv rudele victimei, au cerut abolirea pedepsei cu moartea.

Ronnie Gardner, în vârstă de 49 de ani, şi-a petrecut mai mult de jumătate din viaţă aşteptând să fie executat. Pedeapsa capitală prin împuşcare a fost abolită în Utah încă din 2004, dar cei care au fost condamnaţi la moarte înainte de această dată au dreptul să aleagă între plutonul de execuţie şi injecţia letală.

Gardner a fost condamnat în 1985 pentru uciderea unui avocat în timp ce încerca să fugă de la tribunalul unde era judecat pentru un atac armat.



Antena 3




×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close