Antena 3 CNN Externe Un an de la cutremurul devastator din Haiti. Sute de mii de oameni, în continuare în tabere de sinistraţi

Un an de la cutremurul devastator din Haiti. Sute de mii de oameni, în continuare în tabere de sinistraţi

Un an de la cutremurul devastator din Haiti. Sute de mii de oameni, în continuare în tabere de sinistraţi
Sursa foto: Foto: behindblondiepark.com
12 Ian 2011   •   12:15

Zi de doliu şi rugăciune în Haiti. Astăzi se împlineşte un an de la devastatorul cutremur din 12 ianuarie 2010, care a a ucis peste 200.000 de oameni.

Autorităţile din Haiti au organizat o ceremonie solemnă pentru a marca un an de la tragedie. Mai mulţi oficiali au depus coroane de flori la mormintele victimelor. Iar localnicii i-au comemorat pe cei dragi cu cântece tradiţionale.

Fostul preşedinte american Bill Clinton a sosit şi el în Haiti. A vizitat un şantier unde ruinele caselor prăbuşite sunt rupte în bucăţi mai mici, pentru a putea fi refolosite. Proiectul face parte dintr-un plan de reconstrucţie, susţinut de fostul lider de la Casa Albă.

Pe 12 ianuarie 2010, un cutremur violent cu magnitudinea 7 pe scara Richter a zguduit statul Haiti. 230.000 de oameni au murit şi peste un milion au rămas fără adăpost. Sute de mii de persoane s-au instalat în tabere de sinistraţi, unde au rămas până în ziua de astăzi. Trăiesc în condiţii greu de imaginat. Corturile sunt amplasate printre gunoaie, apa curată e o raritate, iar copiii nu au unde să meargă la şcoală. Din aceste motive, campusurile pentru sinistraţi au fost lovite de o epidemie nemiloasă de holeră.

 


×
Subiecte în articol: haiti cutremur doliu
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close