Antena 3 CNN Externe Un an de la dispariţia avionului malaezian MH370. Rudele pasagerilor aşteaptă încă răspunsuri

Un an de la dispariţia avionului malaezian MH370. Rudele pasagerilor aşteaptă încă răspunsuri

Un an de la dispariţia avionului malaezian MH370. Rudele pasagerilor aşteaptă încă răspunsuri
Sursa foto: Foto: ibtimes.com
08 Mar 2015   •   16:51

Malaezia şi China comemorează astăzi un an de la dispariţia avionului MH370, al unei companii malaeziene, cu 239 de oameni la bord. La Kuala Lumpur şi Beijing, rudele pasagerilor s-au strâns, ca să se reculeagă, pentru cei dispăruţi.

Familiile nu şi-au ascuns însă indignarea pentru faptul că, după un an, ancheta bate pasul pe loc, iar căutările s-au soldat fără niciun rezultat.

La un templu din Beijing, mai multe familii ale pasagerilor zborului MH370 au fost întâmpinate de poliţia chineză. Au urmat momente tensionate.

"Dacă mă vor condamna, nu contează, n-au decât să mă ameninţe! În continuu am parte de asemenea ameninţări! În faţa casei mele sunt oameni care mă supraveghează. Uitaţi, nici măcar nu am voie să dau interviu, chiar şi acasă am probleme serioase din cauza lor", susţine ruda unuia dintre dispăruţi.

Rudele acuză că oficialii chinezi şi cei malaezieni nu au făcut eforturile necesare pentru a rezolva misterul dispariţiei avionului.

"Pe 8 martie, anul trecut, soţul meu era în zborul MH370. Trebuia să aterizeze în acea zi, dar nu s-a mai întors. De aceea sunt aici. Îmi caut soţul şi vreau să ştiu ce i s-a întâmplat!", a spus o femeie.

Şi în Malaezia, familiile unor pasageri s-au întâlnit, la Kuala Lumpur, de unde avionul MH370 a decolat, pe 8 martie, cu destinaţia Beijing.

După 40 de minute de zbor, avionul s-a întors, în mod bizar, când se afla deasupra Mării Chinei de Sud. A survolat graniţa dintre Thailanda şi Malaezia îndreptându-se către Strâmtoarea Malacca. Anchetatorii bănuiesc că avionul s-a prăbuşit în Oceanul Indian, iar o echipă internaţională caută de un an epava, dar fără rezultate însă, până acum.

×
Subiecte în articol: avion disparut
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close