Antena 3 CNN Externe Un an de la moartea lui George Floyd. Momentul a fost comemorat în stradă de mii de oameni

Un an de la moartea lui George Floyd. Momentul a fost comemorat în stradă de mii de oameni

S-a împlinit un an de la moartea brutală a lui George Floyd, eveniment care a provocat revolte de o amploare fără precedent şi a avut un impact uriaş asupra evoluţiilor politice din Statele Unite. Preşedintele Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au primit mai mulţi membri ai familiei lui Floyd la Casa Albă. Au fost ţinute momente de reculegere în onoarea lui Geroge Floyd la New York şi o demonstraţie a avut loc în Los Angeles. Mitinguri au avut loc şi în alte oraşe din lume.

Un an de la moartea lui George Floyd. Momentul a fost comemorat în stradă de mii de oameni
Sursa foto: Agerpres
de Andreea Ştefan    |    26 Mai 2021   •   11:22

Un festival de stradă, concerte şi momente de reculegere au fost organizate în onoarea lui George Floyd, pentru a marca un an de când a fost ucis de poliţiştii din Minneapolis.

”Ceea ce vreau ca lumea să ştie este ce persoană bună a fost George. Avea o inimă de aur. Şi-ar fi dat cămaşa de pe el pentru un străin”, a spus sora lui George Floyd.

La intersecţia unde Floyd a murit, zeci de persoane s-au adunat şi au păstrat tăcerea pentru 9 minute şi 29 de secunde, perioada de timp cât Floyd a fost ţintuit la pământ de poliţişti. La un moment dat, s-au auzit focuri de armă, dar forţele de ordine nu au identificat sursa. Nu au existat victime. Un reporter a transmis în direct momentul.

Mai mulţi membri ai familiei lui Floyd s-au întâlnit la Washington cu preşedintele Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris, care şi-a exprimat susţinerea pentru o lege care să schimbe practicile din poliţie.

”Cred că întâlnirea a decurs bine. A arătat că e îngrijorat şi cred că e sincer când spune că vrea să ştie exact cum ne descurcăm şi ce ar putea face ca să ne susţină. Şi ne-a spus că susţine trecerea legii, dar vrea să se asigure că e legea bună, să nu fie o lege mai dăunătoare”, a declarat și nepotul lui George Floyd.

Un miting în memoria lui Floyd a fost organizat şi în Germania.

Ambasada americană de la Madrid a arborat un banner Black Lives Matter, pentru a marca un an de la moartea afroamericanului. Şi acelaşi lucru s-a întâmplat şi la reprezentanţa diplomatică a Statelor Unite de la Atena.

×
Subiecte în articol: George Floyd
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close