Antena 3 CNN Externe Un an până la Apocalipsa mayaşilor! Cum profită sud-americanii de "sfârşitul lumii"

Un an până la Apocalipsa mayaşilor! Cum profită sud-americanii de "sfârşitul lumii"

Un an până la Apocalipsa mayaşilor! Cum profită sud-americanii de "sfârşitul lumii"
Sursa foto: Foto: wallpapers.free-review.net
22 Dec 2011   •   10:32

În America Centrală a început numărătoarea inversă până la Apocalipsă! De fapt, până la 21 decembrie 2012 când, potrivit unor interpretări controversate, străvechiul calendar maya ar programa sfârşitul lumii. Arheologii serioşi spun că este vorba doar de trecerea într-o nouă eră, iar autorităţile locale vor să profite de controversă pentru a atrage turiştii dornici de senzaţii tari.

O ceremonie tradiţională foarte însufleţită a marcat, la ruinele unui templu maya din Honduras, un an până la ultima zi din calendarul acestui vechi popor. Ceremonia, transmisă în direct la televiziune, s-a bucurat de participarea preşedintelui republicii care a subliniat că prezicerea Apocalipsului nu are niciun temei.

Momentul a fost marcat, pe un ton mai reţinut, şi în Mexic, într-o provincie locuită, pe vremuri, tot de mayaşi. Ceremonia a fost organizată, şi aici, de departamentul turismului. Preoţii care păstrează tradiţiile maya spun că, în orice caz, sfârşitul lumii nu este inevitabil şi stă în puterea oamenilor să-l prevină.

La fel gândesc sutele de oameni care au sărbătorit, ca în fiecare an, solstiţiul de iarnă la marile piramide de lângă Ciudad de Mexico, construite de o altă veche civilizaţie, cea aztecă. Arheologii au explicat că mayaşii îşi împărţeau calendarul în cicluri de 5126 de ani. Ziua de 21 decembrie anul viitor era văzută doar ca sfârşitul unui asemenea ciclu şi nu al întregii omeniri.

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close