Antena 3 CNN Externe Un angajat al UNICEF a fost răpit în Yemen

Un angajat al UNICEF a fost răpit în Yemen

Un angajat al UNICEF a fost răpit în Yemen
Sursa foto: Foto: carbonated.tv
de M.Z.    |    06 Oct 2013   •   22:55

Un angajat al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a fost răpit duminică, de persoane înarmate în nordul capitalei yemenite Sanaa, a anunţat o sursă diplomatică occidentală, informeză AFP, potrivit Mediafax.

Anterior, unul dintre agenţii de securitate ai ambasadoarei Germaniei în Yemen a fost ucis la capitala yemenită, încercând să împiedice o tentativă de asasinare.

Potrivit sursei occidentale, acest angajat al ONU, originar din Sierra Leone, a fost răpit de bărbaţi înarmaţi care au interceptat maşina sa la o intersecţie din nordul Sanaa. Răpitorii l-au ameninţat pe şoferul său yemenit, dar mai târziu acesta fost lăsat să plece.

Cetăţeni străini sunt răpiţi frecvent în Yemen, în special, de către triburi care folosesc ostatici pentru ca autorităţile să le îndeplinească cererile. În majoritatea cazurilor, ostaticii sunt eliberaţi.

Totuşi, unele răpiri sunt organizate de reţeaua teroristă al-Qaida, care continuă să fie activă în Yemen, în pofida unor atacuri împotriva membrilor grupărilor islamiste, vizaţi frecvent de atacuri cu drone americane.

Doi diplomaţi răpiţi în Yemen, viceconsulul saudit la Aden (sud) şi un diplomat iranian, continuă să fie ţinuţi ostatici de către al-Qaida.




×
Subiecte în articol: UNICEF Yemen
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close