Antena 3 CNN Externe Un artist de stradă a fost arestat la Roma pentru că semăna prea tare cu fostul papă Ioan Paul al II-lea

Un artist de stradă a fost arestat la Roma pentru că semăna prea tare cu fostul papă Ioan Paul al II-lea

Un artist de stradă a fost arestat la Roma pentru că semăna prea tare cu fostul papă Ioan Paul al II-lea
de G.S.    |    11 Mai 2013   •   10:01
Un artist de stradă slovac deghizat în papă a fost arestat la Roma pentru că semăna prea tare cu fostul papă Ioan Paul al II-lea şi va trebui să plătească o amendă, a declarat vineri poliţia, citată de AFP, conform Mediafax.
"Problema este că semăna prea mult cu Karol Wojtyla. A fost arestat penru uzurparea numelui, care este un delict", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei pentru AFP.
"Sutana pe care o purta a fost confiscată", a adăugat aceasta. 
Bărbatul în vâstă de 50 de ani a fost eliberat şi va trebui să plătească între 154 şi 929 de euro, în funcţie de decizia pe care o va lua judecâtorul, a subliniat purtătoarea de cuvânt.
"Dacă ar fi fost deghizat în Tutankamon, nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat", a glumit un alt poliţist de la comisariatul unde a fost reţinut bărbatul.
Artistul lucra de mai multe săptămâni pe principalul bulevard care duce spre Colosseum, cu scufia pe cap, alături de centurioni romani şi alţi imitatori la fel ca el, însă poliţia a asigurat că a reacţionat în urma unei plângeri anonime.
Un vânzător de suveniruri instalat într-un loc care domină Forumul roman a declarat că a asistat la arestarea survenită joi.
"Era chiar acolo, alături de mine. A fost ridicat de doi poliţişti în civil care păreau a fi turişti", a mărturisit acesta.
 

×
Parteneri
x close