Antena 3 CNN Externe Un atentat terorist zguduie lumea în această seară! Mai multe victime

Un atentat terorist zguduie lumea în această seară! Mai multe victime

Un atentat terorist zguduie lumea în această seară! Mai multe victime
07 Ian 2019   •   20:20

Cel puţin cinci persoane, majoritatea civili, au fost ucise în Siria într-un atentat sinucigaş vizând sediul unei miliţii kurde la Raqa, a anunţat luni un ONG, atac revendicat de gruparea Stat Islamic (SI), informează France Presse.

Oraşul Raqa, fosta "capitală" de facto a SI în nordul Siriei, a fost cucerit în octombrie 2017 de o coaliţie de combatanţi kurzi şi arabi, dar jihadiştii revendică regulat atacurile mortale comise în ţara aflată în război.

Atacul de luni a vizat sediul principalei miliţii kurde din Siria, Unităţile de Protecţie Populară (YPG), "coloana vertebrală" a coaliţiei kurdo-arabe Forţele Democratice Siriene (FDS).

"Un atacator sinucigaş purtând o centură explozivă s-a aruncat în aer într-un centru YPG, după ce a deschis focul asupra barajului de securitate de la intrare", a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Atacul a ucis patru civili şi un combatant YPG, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, care se aşteaptă ca bilanţul victimelor să crească pentru că sunt "răniţi în stare critică".

SI a revendicat atacul într-un comunicat, declarând că a vizat un "centru de recrutare" al forţelor kurde. Atacatorul kamikaze a deschis focul cu mitraliera înainte de a se arunca în aer, explică textul publicat de gruparea jihadistă pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

În septembrie, cu sprijinul raidurilor aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de Washington, FDS au lansat o ofensivă împotriva ultimei redute a SI în estul Siriei, în provincia Deir Ezzor.

Pe lângă această ultimă redută, jihadiştii din SI se află într-o zonă din deşertul sirian ce se întinde din centrul ţării până în provincia Deir Ezzor şi unde au loc confruntări sporadice cu forţele regimului sirian.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close