Antena 3 CNN Externe Un australian a câştigat în instanţă dreptul de a muri prin înfometare

Un australian a câştigat în instanţă dreptul de a muri prin înfometare

Un australian a câştigat în instanţă dreptul de a muri prin înfometare
Sursa foto: Tetraplegic
14 Aug 2009   •   22:46

Un australian în vârstă de 49 de ani, paralizat de la gât în jos de mai mult de un an, şi-a câştigat în instanţă dreptul de a muri prin înfometare. Christian Rossiter s-a adresat unui tribunal şi a cerut să nu mai fie hrănit împotriva voinţei sale. Judecătorul a decis în favoarea autralianului, iar îngrijitorii săi vor putea doar să-l hidrateze. Rossiter a cerut să fie eutanasiat în Elveţia, dar autorităţile de la Berna i-au respins cererea.

Bărbatul, a cărui boală nu este în stadiu terminal, povesteşte că viaţa sa în acest moment este un iad. ?Judecătorul a fost atât de binevoitor încât a stabilit un precedent pentru legislaţia australiană, astfel, şi alţi tetraplegici pot alege dacă vor să trăiască sau să moară?, a spus el.

Judecătorul a explicat că acest caz nu este unul de eutanasiere şi nici nu s-a pus problema dreptului de a trăi şi muri. Cazul s-a referit la obligaţia îngrijitorilor de a asigura serviciile medicale unui pacient care le refuză.

Decizia nu însemnă neapărat că Rossiter va înceta să se hrănească. El a declarat că va mai căuta să se sfătuiască şi cu alţi doctori înainte de a refuza hrana şi a adăugat că încă se mai poate răzgândi.

Christian Rossiter a suferit o leziune la coloana vertebrală în 1988, după ce a căzut de la 30 de metri, şi a fost diagnosticat cu tetraplegie spastică în 2008, după alte două căzături.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: infometare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close