Antena 3 CNN Externe Un autobuz plin cu pasageri a sărit în aer, după ce a trecut peste o mină. 48 de victime, în majoritatea lor femei și copii

Un autobuz plin cu pasageri a sărit în aer, după ce a trecut peste o mină. 48 de victime, în majoritatea lor femei și copii

Un autobuz plin cu pasageri a sărit în aer, după ce a trecut peste o mină. 48 de victime, în majoritatea lor femei și copii
31 Iul 2018   •   09:23

Un autobuz cu pasageri a sărit în aer la impactul cu o mină amplasată la sol în vestul Afganistanului, făcând cel puţin opt morţi şi 40 de răniţi, în majoritate femei şi copii, informează marţi AFP, citând oficiali afgani. 

'A fost o mină amplasată de talibani pentru a lovi forţele de securitate. Dar a lovit un autobuz cu pasageri', a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Farah. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernatorului Naser Mehri, care a confirmat bilanţul victimelor, 'incidentul s-a produs marţi, în jurul orei locale 04:30" (00:00 GMT). 'Autobuzul efectua legătura Herat-Kabul când a sărit în aer la impactul cu o mină disimulată la sol pe un drum din districtul Bal Baluk din Farah', a mai precizat el. 

Talibanii, care beneficiază de sprijinul Iranului vecin, s-au regrupat în această provincie din vestul Afganistanului, la frontiera iraniană, încercând în primăvară să ocupe capitala provinciei şi un baraj. Ei au fost respinşi de o intervenţie a forţelor afgane şi americane în luna mai. 

În 2017, insurgenţii au încercat de trei ori să preia controlul asupra oraşului Farah, potrivit reţelei de analişti Afghanistan Analysts Network.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close