Antena 3 CNN Externe Un autocar polonez s-a răsturnat în estul Franţei. Cel puţin trei persoane au murit şi alte şase au fost grav rănite

Un autocar polonez s-a răsturnat în estul Franţei. Cel puţin trei persoane au murit şi alte şase au fost grav rănite

Un autocar polonez s-a răsturnat în estul Franţei. Cel puţin trei persoane au murit şi alte şase au fost grav rănite
Sursa foto: Foto arhivă Agerpres
11 Sep 2012   •   10:37
UPDATE 12.30 - Cel puţin trei persoane au murit şi alte şase au fost grav rănite în accidentul din estul Franţei în care a fost implicat un autocar înmatriculat în Polonia.

Ministrul Transporturilor Frédéric Cuvillier a declarat că trei persoane au murit în urma accidentului. În plus, alte şase au fost grav rănite, iar prognosticul lor vital rămâne "rezervat", a declarat prefectul din Haut-Rhin Alain Perret.
   
Autocarul, care avea la bord 65 de pasageri şi trei membri ai echipajului, efectua o cursă între Polonia şi sudul Franţei, trecând în special prin Mulhouse, Cannes, Toulon, Lyon, Marsilia şi Nisa, potrivit transportatorului polonez Sindbad. Acesta s-a răsturnat la scurt timp după ora 08.00 (09.00 ora României), pe autostrada A36 în dreptul localităţii Mulhouse pe sensul Germania-Belfort.
   
"Nu se cunosc încă circumstanţele (accidentului). Şoferul polonez a fost preluat de jandarmerie", a declarat procurorul din Mulhouse Hervé Robin, precizând că "primele măsurători ale alcoolemiei sunt negative".
   
Potrivit mărturiei unuia dintre supravieţuitori, şoferul ar fi tras brusc de volan, din motive inexplicabile, la o ieşire de pe autostradă, provocând ieşirea vehiculului de pe carosabil.
   
Importante mijloace de salvare - circa 150 de pompieri cu aproximativ 50 de vehicule - au fost mobilizate la faţa locului, unde au fost trimise, de asemenea, mai multe elicoptere pentru a transporta răniţii la spitalele din regiune. Prefectura a declanşat planul "Victime numeroase".



Mai multe persoane au fost rănite grav, marţi dimineaţa, pe o autostradă din estul Franţei, în dreptul localităţii Mulhouse, în urma unui accident în care a fost implicat un autocar înmatriculat în Polonia, a anunţat Jandarmeria, citată de AFP

"Potrivit primelor informaţii, un autocar polonez s-a răsturnat pe autostradă. Accidentul s-a soldat cu mai mulţi răniţi, dintre care unii sunt în stare gravă", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul Centrului operaţionale al jandarmeriei departamentului.




×
Subiecte în articol: autocar rasturnat
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close