x close

Un avion Carpatair A RATAT ATERIZAREA, la Roma. Zboruri anulate până se lămuresc cauzele incidentului aviatic

de A.M.P    |    03 Feb 2013   •   09:30
Un avion Carpatair A RATAT ATERIZAREA, la Roma. Zboruri anulate până se lămuresc cauzele incidentului aviatic 482 Foto: Agerpres/AP
Trei persoane au fost rănite şi spitalizate sâmbătă seara, după ce un avion cu 50 de persoane la bord, aparţinând companiei româneşti Carpatair, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea şi a ieşit de pe pistă, pe Aroportul Roma-Fiumicino, informează AFP.
   
Avionul, de tip ATR 72, care poartă culorile Alitalia şi decolase de la Pisa (nord) la ora 18.15 GMT (20.15, ora României) având la bord 46 de pasageri şi patru membri ai echipajului, se află pe iarbă şi este uşor înclinat pe o parte, cu trenul de aterizare rupt, au anunţat pompierii şi autorităţile portuare.
   
Alitalia a anulat zboruri cu avioane Carpatair până se lămuresc cauzele incidentului aviatic de la Roma

Cea mai grav rănită dintre cele trei persoane spitalizate este o membră a echipajului român, în vârstă de 30 de ani, care a suferit traumatisme la nivelul coloanei vertebrale, fără ca viaţa să îi fie pusă în pericol, potrivit presei. Altă persoană rănită grav acuza probleme la nivelul bazinului.
   
Mai multe anchete au fost lansate, de către Agenţia Naţională italiană pentru Securitatea Zborurilor, compania Alitalia şi Parchetul din Civitavecchia, cu scopul de a stabili cu exactitate circumstanţele accidentului. Pe baza primelor elemente culese, cele două ipoteze privilegiate sunt condiţiile meteorologice nefavorabile - rafale puternice de vânt şi ploaia - care au îngreunat aterizarea sau o eroare de pilotare.
   
Evocând "dificultăţi la atrizare din cauza unor rafale puternice de vânt care au provocat ieşirea de pe pistă", Alitalia a anunţat sâmbătă seara, într-un comunicat, suspendarea "tuturor zborurilor operate de către Carpatair pe rute dinspre Pisa şi Bologna" către Roma.
   
Aeroportul Roma-Fiumicino a rămas deschis traficului, însă una dintre piste a fost închisă.
   
"În timpul aterizării, avionul a atins solul în două rânduri, în mod violent. A doua oară, trenul de aterizare s-a pliat, iar avionul a ieşit în afara pistei", a declarat pentru agenţia Ansa un pasager vizibil traumatizat. El a recunoscut să i-a fost "foarte frică", adăugând că unii pasageri "credeau că o să moară şi au început să urle"
   
Potrivit presei italiene, parteneriatul dintre Carpatair şi Alitalia este foarte controversat, în ultimele luni, în urma mai multor incidente.
  
Carpatair a câştigat, în februarie 2012, o licitaţie privind asigurarea anumitor zboruri interne Alitalia, cu două avioane de tip ATR 72-500 de câte 70 de locuri.Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati