Antena 3 CNN Externe Un avion comercial a fost lovit de o dronă. Ce s-a întâmplat în minutele următoare

Un avion comercial a fost lovit de o dronă. Ce s-a întâmplat în minutele următoare

Un avion comercial a fost lovit de o dronă. Ce s-a întâmplat în minutele următoare
15 Oct 2017   •   21:52

Un avion comercial a fost lovit de o dronă, joi, 12 octombrie, în apropierea aeroportului din Quebec, prima ciocnire de acest tip din Canada, a indicat duminică ministrul transporturilor, Marc Garneau, citat de AFP.

Aparatul, un avion al companiei Skyjet care efectua un zbor intern, a fost atins în timp ce se apropia de aeroportul Jean-Lesage din Québec, dar a putut ateriza fără probleme.

"Este prima dată când are loc o coliziune între o dronă şi o aeronavă comercială în Canada, iar eu sunt extrem de uşurat să ştiu că avionul a suferit doar daune minore şi că a aterizat în deplină siguranţă", a declarat ministrul, într-un comunicat preluat de AFP.

Potrivit Journal de Québec, avionul, care transporta 6 pasageri şi 2 membri ai echipajului, a fost lovit în aripa dreaptă în timp ce se afla la o altitudine de 450 metri şi la aproximativ 3 km de aeroport.

Compromiterea securităţii unei aeronave, le-a reamintit oficialul canadian utilizatorilor de drone, constituie o infracţiune care se pedepseşte cu o amendă ce poate ajunge la 25.000 de dolari canadieni (13.500 euro) sau cu închisoarea, ori ambele.

El a arătat că, de la începutul anului, 1.596 de incidente legate de drone au fost semnalate ministerului canadian al transporturilor, dintre care 131 "îngrijorătoare din punctul de vedere al securităţii aeriene".

Reglementarea legală în vigoare în Canada interzice zborul dronelor la peste 90 de metri înălţime şi la cel puţin 5,5 km de un aeroport.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: drona avion Canada
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close