Antena 3 CNN Externe Un avion cu staruri fotbalistice la bord a fost găsit la 54 de ani după dispariţie. "Povestea trebuie acum RESCRISĂ!" (VIDEO)

Un avion cu staruri fotbalistice la bord a fost găsit la 54 de ani după dispariţie. "Povestea trebuie acum RESCRISĂ!" (VIDEO)

Un avion cu staruri fotbalistice la bord a fost găsit la 54 de ani după dispariţie. "Povestea trebuie acum RESCRISĂ!" (VIDEO)
10 Feb 2015   •   14:31

Mai mulţi alpiniştii din Anzii Cordilieri, partea chiliană, spun că au găsit epava unui avion dispărut cu mai bine de jumătate de secol în urmă.

Imaginile cu fiarele contorsionate, care odinioară făceau parte din aparatul de zbor  LAN Chile Douglas DC-3, prăbuşit la 3 aprilie 1961, au fost prezentate recent la posturile de televiziune din Chile.
Ele au fost înregistrate de un grup de alpinişti, care spun că efectuau un traseu în masivul Maule, la 300 de km de capitala Santiago, relatează AFP.

"Avionul se află la o altitudine de 3200 de metri. O parte a fuselajului se află încă pe munte, la fel ca tot felul de obiecte şi rămăşite ce par a fi umane. Povestea pe care o ştiam toţi până acum, despre soarta acestui avion, trebuie rescrisă", spune unul dintre montianarzi, Leonardo Albornoz.

La momentul tragediei, avionul avea la bord 34 de persoane şi se presupune că toate au decedat.
Printre pasageri se aflau şi opt membri ai echipei de fotbal Green Cross, antrenorul acesteia şi alţi apropiaţi din stafful clubului. Ei se întorceau la Santiago, după ce disputaseră o partidă oficială la Osorno.

De atunci, avionul a fost de negăsit, iar căutările s-au concentrat pe relatările unui pilot, care spunea că observase din zbor aparatul prăbuşit, dar în cu totul altă zonă, în apropiere de oraşul Linares.

Alpiniştii nu au dezvăluit presei coordonatele exacte, de teamă ca locul să nu fie invadat de curioşi. În schimb, autorităţile chiliene au fost informate asupra locaţiei şi urmează o cercetare minuţioasă a perimetrului.

 

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close