Antena 3 CNN Externe Un avion rusesc de luptă s-a prăbușit. Pilotul a murit

Un avion rusesc de luptă s-a prăbușit. Pilotul a murit

Un avion rusesc de luptă s-a prăbușit. Pilotul a murit
Sursa foto: Foto: Aleksander Markin/ wikipedia.org
01 Mar 2016   •   09:57

Un avion de vânătoare rusesc Su-25 s-a prăbușit luni seara în timpul unui exercițiu de rutină în regiunea Stavropol (sud-vestul Rusiei), a relatat agenția de presă RIA Novosti, citând surse ale Ministerului rus al Apărării, scrie Agerpres.

'Astăzi (luni) ora (locală) 19:23, un avion Su-25 s-a prăbușit în zona aerodromului Budionnvosk, regiunea Stavropol, în timpul unui antrenament de rutină', menționează un comunicat al Ministerului rus al Apărării, citat de Interfax.

La bordul avionului cu reacție se afla un singur pilot, care nu a supraviețuit.

În timpul exercițiului, avionul decolase fără muniție la bord, conform agențiilor de presă citate. Aparatul de zbor a căzut într-o zonă nelocuită, în apropiere de aeroportul militar Budionnovsk.

O comisie creată ad-hoc de Ministerul rus al Apărării, din care fac parte și experți în securitatea zborului ai forțelor aeriene, urmează să investigheze acest incident.

La începutul lunii februarie, un elicopter militar Mi-8 s-a prăbușit în regiunea Pskov (nord-estul Rusiei). În urma incidentului au murit trei piloți și un instructor tehnician. După cum au stabilit anchetatorii, cauza accidentului a fost o defecțiune tehnică.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close