Antena 3 Externe Un avion rusesc în care se afla Serghei Lavrov a încălcat spaţiul aerian al Estoniei

Un avion rusesc în care se afla Serghei Lavrov a încălcat spaţiul aerian al Estoniei

05 Mai 2017   •   20:46
Un avion rusesc în care se afla Serghei Lavrov a încălcat spaţiul aerian al Estoniei
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA

Un avion rusesc de pasageri în care se afla ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a încălcat pentru scurt timp spaţiul aerian al Estoniei.

„Lavrov a zburat către Finlanda pentru a discuta despre siguranţa traficului aerian, dar mai întâi a încălcat spaţiul aerian al Estoniei”, a spus Kadri Peeters, un consilier al premierului Estoniei, pe contul de Twitter.

Armata estonă a precizat că avionul rusesc nu a iniţiat niciun contact radio, deşi avea transmiţătoarele pornite, şi nu a furnizat niciun plan de zbor. Sursele militare nu au confirmat prezenţa lui Serghei Lavrov la bordul aeronavei.

Joi, Serghei Lavrov a efectuat o vizită oficială în Finlanda, pentru a discuta aspecte legate de securitatea aeriană în regiunea Mării Baltice cu liderii politici din Finlanda.

În ultimul an, NATO şi Rusia au purtat discuţii pentru reducerea riscului de accidente aeriene deasupra Mării Baltice, prin folosirea unor transmităţoare speciale. Ulterior, mai multe avioane militare ruseşti au fost depistate că zburau cu transmiţătoarele închise.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close