Antena 3 CNN Externe Un avion ucrainean a fost atacat cu arme de foc

Un avion ucrainean a fost atacat cu arme de foc

Un avion ucrainean a fost atacat cu arme de foc
Sursa foto: Foto: Pixabay
de S.T.    |    02 Feb 2017   •   01:37

Un avion ucrainean de transport An-26 a fost ţinta unui atac cu arme automate în timp ce efectua un zbor de antrenament în zona economică maritimă a Ucrainei, a anunţat ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, informează Unian.

Conform raportului prezentat de Poltorak lui Poroşenko, atacul a avut loc în zona zăcământului de gaze din Odesa, de pe turnurile de foraj luate anterior în stăpânire de partea rusă, a precizat secretarul de presă al preşedintelui ucrainean, Sviatoslav Ţegolko.

La rândul său, Poltorak a notat pa pagina sa de Facebook că avionul a fost atacat cu arme de foc de pe turnurile de forare din zona maritimă economică exclusivă a Ucrainei, însă „An-26 şi-a continuat misiunea de zbor”.

În afară de aceasta, potrivit ministrului ucrainean al apărării, echipajul avionului a descoperit şi fixat activitatea unei staţii de radiolocaţie în regim activ a Federaţiei Ruse, staţie care este folosită de obicei pentru orientarea sistemelor de apărare antirachetă.

„După ce aparatul de zbor a revenit pe aeroport, în urma inspectării externe a aeronavei s-a descoperit o gaură de 3 centimetri, urmare a tirului efectuat cu arme de foc asupra avionului”, a mai notat Poltorak.

La rândul său, compania rusă „Cernomorneftegaz”, care operează în zonă, infirmă aceste informaţii, potrivit RIA Novosti.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: avion arme arme de foc
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close