Antena 3 CNN Externe Un avocat american şi-a distrus cariera din cauza inteligenţei artificiale | Ce greşeală a făcut

Un avocat american şi-a distrus cariera din cauza inteligenţei artificiale | Ce greşeală a făcut

Un avocat american și-a distrus cariera de peste trei decenii din cauza inteligenței artificiale. Iată ce greșeală a comis.

Un avocat american şi-a distrus cariera din cauza inteligenţei artificiale | Ce greşeală a făcut
Sursa foto: Pixabay | Pexels
de Claudia Popovici    |    29 Mai 2023   •   18:31

Un avocat care reprezinta un bărbat într-un proces de vătămare corporală din Manhattan şi-a distrus cariera de peste trei decenii după ce a folosit ChatGPT pentru a argumenta un recurs.

Mai exact, avocatul a depus un dosar al instanței federale în care a citat, prin chatbot-ul AI ChatGPT, cel puțin șase cazuri care, de fapt, nu există.

Gafa de proporții a ieșit la iveală atunci când avocatul i-a dat judecătorului din New York textul integral al documentelor.

Pus în fața propriei greșeli, avocatul a recunoscut că este pentru prima dată când a recurs la inteligența artificială şi nu se aştepta să obțină informaţii false. 

Mai mult, acesta a subliniat faptul că a întrebat periodic ChatGPT-ul dacă acele cazuri sunt reale, iar Chatbot-ul a insistat că informaţiile ar fi reale.

Urmare analizei, tehnicienii au explicat că avocatul a fost victima așa numitelor halucinații chatGPT, adică răspunsuri false pe care inteligență artificială le amestecă în mod aleatoriu cu date veridice.

×
Subiecte în articol: avocat inteligenta artificiala
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close