Antena 3 CNN Externe Un băieţel de 7 ani a strâns aproape 100.000 de euro, într-o singură zi, pentru sinistraţii din Haiti

Un băieţel de 7 ani a strâns aproape 100.000 de euro, într-o singură zi, pentru sinistraţii din Haiti

Un băieţel de 7 ani a strâns aproape 100.000 de euro, într-o singură zi, pentru sinistraţii din Haiti
Sursa foto: bicicleta
25 Ian 2010   •   10:14

Un băieţel de şapte ani din Londra a reuşit să adune, într-o singură zi, aproape 100.000 de euro pentru sinistraţii din Haiti. Impresionat de imaginile văzute la televizor, băiatul s-a angajat într-un adevărat maraton pe bicicletă, pentru care a solicitat donaţii pe internet. Iar rezultatul a întrecut orice aşteptări.

La şapte ani, Charlie Simpson nu a aflat încă, din proprie experienţă, ce înseamnă suferinţa. Dar imaginile şocante ale copiilor haitieni, răniţi sau rămaşi fără adăpost după cutremur, l-au determinat sa le vină în ajutor.

Charlie a hotărât să-i ajute, după puterile sale, pe sinistraţii din cealaltă parte a planetei. El s-a gândit să ceară "sponsorizări" pentru o cursă pe bicicletă de opt kilometri în jurul parcului din cartier - o încercare de loc uşoară pentru un copil. Băiatul nu se aştepta să strângă mai mult de 500 de lire. Dar apelul a început să circule pe internet şi tot mai multe donaţii au venit de la necunoscuţi încântaţi de iniţiativa lui Charlie.

Donaţiile au continuat mult după ce Charlie îşi încheiase micul maraton ciclist. Banii vor merge la UNICEF, care susţine că este cea mai mare sumă strânsă de o persoană într-o singură zi.



Antena 3

×
Subiecte în articol: cutremur haiti copil sinistrati ajutor
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close