Antena 3 CNN Externe Un bărbat a fost ÎNCHIS şi AMENDAT pentru că a strâns apă de ploaie FĂRĂ APROBARE!

Un bărbat a fost ÎNCHIS şi AMENDAT pentru că a strâns apă de ploaie FĂRĂ APROBARE!

Un bărbat a fost ÎNCHIS şi AMENDAT pentru că a strâns apă de ploaie FĂRĂ APROBARE!
15 Apr 2015   •   16:23

Un american din Oregon a fost condamnat la închisoare amendat pentru că a colectat apa de ploaie, pe propietatea sa.
Gary Harrington, din localitatea Eagle Point, a primit o pedeapsă de 30 de zile în spatele gratiilor şi o amendă de 1500 de dolari.

Bărbatul se face vinovat de deţinerea a trei rezervoare de apă pe proprietatea sa, folosite la depozitarea apei de ploaie.

Totul a început în anul 2002, când Harrington a fost chemat în instanţă să dea explicaţii pentru construcţia pe terenul său (cu o suprafaţă de aproape 70 de hectare) a trei rezervoare de apă, sub forma unor bazine.

Autorităţile susţin că legea statului Oregon este fermă şi spune clar că pentru colectarea apei de ploaie este nevoie de un permis special.

Harrington spune că aceste bazine se află pe pământurile sale de 37 de ani. El a încercat să obţină o autorizaţie, pe care oricum o considera ridicolă. Autorităţile locale i-au emis actele necesare, dar în 2003, la doar un an după eliberare, au decis retragerea autorizaţiei.

Administratorul Departamentului de Resurse a Apelor Naturale din Oregon, Tom Paul, vine cu o explicaţie năucitoare şi spune că nu este nevoie ca legea să interzică colectarea apei de ploaie.
"Toată apa din stat este apă publică. Chiar dacă se numeşte aşa, asta nu înseamnă că apa aparţine neapărat populaţiei. Potrivit autorităţilor locale, apa este sub proprietatea statului", spune oficialul.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close