Antena 3 CNN Externe Un bărbat arestat, după ce a intrat cu benzină în catedrala St. Patrick din New York

Un bărbat arestat, după ce a intrat cu benzină în catedrala St. Patrick din New York

Un bărbat arestat, după ce a intrat cu benzină în catedrala St. Patrick din New York
18 Apr 2019   •   14:17

Un bărbat a fost arestat miercuri seara după ce a pătruns în Catedrala Sfântul Patrick din New York având asupra lui două bidoane de benzină şi brichete, a anunţat poliţia, la câteva zile după incendiul care a cauzat pagube importante Catedralei Notre-Dame din Paris, informează joi AFP. 

Bărbatul arestat a afirmat că a decis să o ia pe scurtătură pe la catedrală după ce maşina sa a suferit o pană de benzină, însă răspunsurile sale erau "incoerente şi evazive", a raportat comisarul-adjunct al Departamentului de Poliţie din New York (NYPD), John Miller. 

"Nu ştim care era starea lui psihică, care era motivaţia lui", a subliniat Miller, în timpul unei conferinţe de presă susţinută pe treptele catedralei, o structură neo-gotică din centrul cartierului Manhattan. 

Bărbatul a fost interpelat de un agent de securitate, care l-a întrebat încotro se îndreaptă şi care l-a informat că nu putea intra în catedrală cu aceste obiecte, potrivit poliţiei. "În acel moment, benzină s-a scurs aparent pe jos în timp ce bărbatul se întorcea", a precizat Miller. Alertaţi, agenţi din cadrul Biroului NYPD de luptă împotriva terorismului l-au prins şi l-au arestat după un interogatoriu. 

"El povestea că traversa catedrala... că maşina lui a rămas fără benzină. I-am inspectat maşina. Aceasta avea benzină, aşa că el a fost arestat", a relatat Miller. 

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, era "cunoscut de serviciile de poliţie", care îi analizează antecedentele. 

Construcţia Catedralei Saint-Patrick s-a încheiat în 1878, extensii fiind adăugate de-a lungul anilor, iar o restaurare majoră a fost finalizată în 2015.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close