Antena 3 CNN Externe Un bărbat neînarmat este împuşcat mortal de poliţiştii americani (VIDEO)

Un bărbat neînarmat este împuşcat mortal de poliţiştii americani (VIDEO)

Un bărbat neînarmat este împuşcat mortal de poliţiştii americani (VIDEO)
15 Iul 2015   •   16:21

Imaginile înregistrate în anul 2013, în timpul unei intervenţii a unor ofiţeri de poliţie din Gardena, California, în urma căreia un bărbat şi-a pierdut viaţa şi altul a fost rănit, au fost date publicităţii în Statele Unite, în urma unei decizii emise de un tribunal federală.

Camerele instalate pe bordul maşinilor de poliţie au surprins momentul în care trei poliţişti deschid focul asupra a doi civili neînarmaţi, după ce unul dintre aceştia îşi lasă mâinile jos, lăsând impresia că va scoate o armă.

În urma incidentului, unul dintre cei doi bărbaţi, Ricardo Diaz-Zeferino, în vârstă de 35 de ani, a fost împuşcat de opt ori şi şi-a pierdut viaţa, în timp ce al doilea bărbat, Eutiquio Acevedo Mendez, a fost împuşcat o singură dată şi a fost rănit.



Decizia ca imaginile să fie făcute publice vine după ce autorităţile locale din Gardena au fost de acord să achite 4,7 milioane de dolari pentru a încheia o înţelegere în instanţă cu rudele victimelor, notează Los Angeles Times.

Potrivit judecătorului care a emis această decizie, faptul că apărarea a cheltuit banii administraţiei locale, proveniţi cel mai probabil din taxe, pentru a ascunde aceste imagini nu face decât să întărească interesul publicului de a le vedea.

Cei trei poliţişti implicaţi în acest caz,  Christopher Mendez, Christopher Sanderson şi Matthew Toda, nu au fost niciodată puşi sub acuzare.

Totodată, trebuie precizat că decizia instanţei vine după presiunile imense exercitate instituţii media celebre, cum ar fi Los Angeles Times, Associated Press sau Bloomberg, care au invocat la unison drpturile prevăzute în Primul Amendament din Constituţia SUA.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close