Antena 3 CNN Externe Un bărbat şi o femeie, identificaţi drept autorii atentatului de la Moscova

Un bărbat şi o femeie, identificaţi drept autorii atentatului de la Moscova

Un bărbat şi o femeie, identificaţi drept autorii atentatului de la Moscova
Sursa foto: Foto: Antena 3
25 Ian 2011   •   18:44

Un bărbat şi o femeie au fost identificaţi drept autorii atentatului de luni de pe aeroportul Domodedovo, din Moscova. Autorităţile ruse spun că atentatorii, care au avut un complice, sunt originari din Caucazul de Nord. 35 de oameni au murit în urma deflagraţiei iar alţi 180 au fost răniţi.

Înainte de explozia care a dus la moartea a 35 de oameni, unul dintre autorii atentatului a strigat că va omorî pe toată lumea, potrivit declaraţiilor unui martor. Potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere, deflagraţia s-a produs în momentul în care o femeie cu faţa acoperită, din Caucazul de nord, a deschis unul dintre bagaje.

"Cineva a detonat un exploziv ascuns. Îl avea în bagaj sau asupra lui. Am văzut explozia. Nu ştiu cum arăta persoana. Era îmbrăcată în negru şi stătea cu spatele la mine. Explozia m-a aruncat 3 metri în spate. Când m-am ridicat, toată lumea alerga spre ieşiri", a spus un martor.

 


Potrivit ultimelor date ale ministerului sănătăţii din Moscova, dintre răniţi, 40 sunt în stare foarte gravă. Printre victime se numără mai mulţi străini, dintre care un ucrainean, un german, un bulgar şi doi britanici. Răniţi au fost şi doi cetăţeni din Republica Moldova. Unul dintre ei a declarat că s-a aflat foarte aproape de centrul exploziei, dar s-a salvat pentru că a plecat să bea apă, cu numai câteva secunde înainte de deflagraţie.

 

×
Subiecte în articol: atentat Moscova suspecţi
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close