Antena 3 CNN Externe Un bariton rus a pierdut un rol din cauza zvasticii tatuate pe piept

Un bariton rus a pierdut un rol din cauza zvasticii tatuate pe piept

Un bariton rus a pierdut un rol din cauza zvasticii tatuate pe piept
25 Iul 2012   •   15:27

Evgeny Nikitin, un solist bass-bariton al Operei Mariinsky din Rusia, nu va putea participa la un prestigios festival de operă din Germania, din cauza unui tatauaj, aplicat cu mulţi ani în urmă.
Artistul are o zvastică tatuată în zona pieptului.

Nikitin a fost nevoit să renunţe la rolul său din opera lui Richard Wagner "Olandezul Zburător", a cărei premieră era programată peste câteva zile, a anunţat postul de radio Deutsche Welle.
Solistul operei ruse a refuzat să participe la cel mai important eveniment muzical european de acest profil, după ce postul tv ZDF a difuzat un material larg despre "personalitatea lui îndoielnică".
Postul german a transmis imagini şi fotografii mai vechi, de pe vremea când Nikitin era membru al unei formaţii rock, iar tatauajul său era vizibil, chiar dacă zvastica imprimată pe piele era "ascunsă" între alte tatuaje.

În Germania contemporană, orice simbol nazist este interzis şi este considerat o ofensă majoră.
Compozitorul german Richard Wagner a fost unul dintre promotorii anti-semitismului european de la începutul secolului XX, împărtăşind doctrina nazistă.

Evgeny Nikitin a spus că tatauajul cu pricina este una din "greşelile tinereţii". Artistul a fost de acord cu faptul că zvastica de pe pietul său contravine cu idealurile umaniste promovate de festivalul muzical organizat în Germania şi de aceea a decis să nu participe la acest eveniment.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close