Antena 3 CNN Externe Un britanic care i-a ajutat pe românii atacaţi din Belfast, ameninţat cu moartea

Un britanic care i-a ajutat pe românii atacaţi din Belfast, ameninţat cu moartea

Un britanic care i-a ajutat pe românii atacaţi din Belfast, ameninţat cu moartea
Sursa foto: baiat
19 Iun 2009   •   08:11

Românii nu sunt singurii care au de suferit în urma atacurilor rasiste din Belfast. Un militant de origine britanică al campaniei împotriva rasismului de la Belfast a primit, joi, o ameninţare cu moartea. Omul ajutase mai multe familii de români care fuseseră atacaţi de grupările rasiste, anunţă Belfast Telegraph.

Autorităţile l-au avertizat pe Paddy Meehan că locuinţa sa ar putea fi vizată de un atac cu bombe incendiare. Potrivit poliţiştilot, avertismentul "ar avea legătură cu implicarea acestuia în protestele pentru susţinerea cetăţenilor români".

Meehan i-a sprijinit pe vecinii săi români, după atacurile rasiste de săptămâna trecută.La începutul acestei săptămâni,acesta a oganizat şi o manifestaţie împotriva rasismului.

Precum românii atacaţi, Meehan şi-a petrecut noaptea în altă locuinţă, de teama atacurilor. "Mi-e teamă că îmi vor ataca locuinţa şi acest lucru este o modalitate mişelească de a acţiona",susţine acesta.

Mai multe familii de români au fost victimele unor atacuri. Acestea au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele din Belfast, după ce au fost atacate de o grupare rasistă.
Locuinţele românilor, situate în sudul Belfastului, au fost devastate, în urma mai multor atacuri. Tinerii extremişti au spart geamurile, au lovit uşile casei şi au scandat sloganuri rasiste.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Belfast rasism
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close