Antena 3 CNN Externe Un britanic vrea să îl aresteze pe Papa Benedict

Un britanic vrea să îl aresteze pe Papa Benedict

Un britanic vrea să îl aresteze pe Papa Benedict
Sursa foto: papa
11 Apr 2010   •   15:52

Un activist ateu britanic, Richard Dawkins, va declanşa o campanie legală pentru a obţine arestarea Papei Benedict al XVI-lea, pentru "crime împotriva umanităţii", în cursul vizitei acestuia în Marea Britanie, potrivit Sunday Times.

Richard Dawkins şi Christopher Hitchens, un autor ateu, au cerut avocaţilor pentru apărarea drepturilor omului să adune dovezi pentru a-l acuza pe Papa Benedict de complot pentru ascunderea abuzurilor sexuale din cadrul Bisericii Catolice.

Cei doi activişti cred că pot recurge la acelaşi principiu legal utilizat pentru arestarea fostului dictator chilian AugustoPinochet în cursul vizitei în Marea Britanie în 1998.

Papa Benedict a fost implicat într-o nouă controversă după apariţia unei scrisori semnate de el în care argumenta că trebuie să se ţină cont de "binele Bisericii universale" şi să fie acoperite abuzurile sexuale comise de un preot american împotriva a doi copii. Scrisoarea era datată 1985, când Ratzinger se afla la conducerea Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei.

Papa Benedict se va afla în Marea Britanie în perioada 16 - 19 septembrie, urmând să efectueze vizite la Londra, Glasgow şi Coventry.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: biserica Campanie arestare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close