Antena 3 CNN Externe Un celebru muzician, câştigător a 23 de premii Grammy, a murit din cauza unei forme rare de cancer

Un celebru muzician, câştigător a 23 de premii Grammy, a murit din cauza unei forme rare de cancer

A câştigat 23 de premii Grammy, a fost un simbol al muzicii jazz şi a avut o carieră recunoscută la nivel internaţional timp de jumătate de secol. A fost Chick Corea, unul dintre cei mai importanți pianiști de jazz din lume.

Un celebru muzician, câştigător a 23 de premii Grammy, a murit din cauza unei forme rare de cancer
Sursa foto: foto: pitchfork
de Claudia Popovici    |    12 Feb 2021   •   19:24

A murit Chick Corea

Muzicianul Chick Corea, câştigătorul a 23 de premii Grammy, a murit la vârsta de 79 de ani, din cauza unei forme rare de cancer.

Chick Corea, un arhitect al fuziunii dintre jazz și rock din anii 1970, a avut o carieră de mai bine de jumătate de secol, fiind unul dintre cei mai importanți pianiști din jazz.

Cea mai cunoscută formație a muzicianului a fost Return to Forever, un grup care a admis în fuzune influențele braziliene, spaniole și altele.

De asemenea, formația i-a permis lui Corea să experimenteze un arsenal de instrumente bazate pe noile tehnologii.

A murit Chick Corea

Dar de-a lungul carierei sale muzicianul nu și-a abandonat niciodată prima dragoste, pianul acustic, tonul său distinctiv putând fi ușor recunoscut.

Printre cele mai cunoscute compoziții ale sale se numără „Spain”, „500 Miles High” și „Tones for Joan’s Bones”. A înregistrat cu mari nume ale jazzului, printre care Dizzy Gillespie, Stan Getz, Mongo Santamaria și Sarah Vaughan.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Chick Corea jazz
Parteneri
Un nou ciclon mediteranean face ravagii în România
x close