Antena 3 CNN Externe Un cercetător din Japonia susţine că a prezis tsunami-ul devastator din 11 martie

Un cercetător din Japonia susţine că a prezis tsunami-ul devastator din 11 martie

Un cercetător din Japonia susţine că a prezis tsunami-ul devastator din 11 martie
Sursa foto: Foto:online.wsj.com
14 Apr 2011   •   13:58
Un geolog susţine că a prezis tsunami-ul care a devastat Japonia pe 11 martie. Masanobu Shishikura a realizat o serie de studii care au scos la iveală dezastrul care avea să loveasca statul nipon, informează The Wall Street Journal.

"Fenomenul s-a petrecut exact cum îl prevăzusem," spune cercetătorul. Potrivit studiilor realizate de Shishikura, la fiecare 450 până la 800 de ani, plăcile tectonice care se ciocnesc în Pacific provoacă valuri care devastează zonele din jurul oraşelor din prefectura Miyagi.

Geologul susţine că a descoperit dovezi ale unor valuri tsunami provocate de seisme puternice care au avut loc între anii 1300 şi 1600.

"Nu putem să ignorăm posibilitatea ca un asemenea tsunami să se întâmple din nou in viitor", a scris geologul într-un articol publicat în anul 2010, cu mult înainte de tsunami-ul devastator din 11 martie 2011.

După publicarea acestui articol, autorităţile japoneze aveau de gând să publice mai multe hărţi cu zonele de risc în caz de tsunami. Pe 23 martie, Shishikura ar fi trebuit să se întâlnească cu oficialii de la Fukushima, pentru a dezbate acest subiect.

 

 

×
Subiecte în articol: tsunami
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close