Antena 3 CNN Externe Un ciclon tropical a lovit Italia. Rafalele puternice de vânt au smuls acoperişurile caselor

Un ciclon tropical a lovit Italia. Rafalele puternice de vânt au smuls acoperişurile caselor

Un ciclon tropical a lovit Italia. Rafalele puternice de vânt au smuls acoperişurile caselor
Sursa foto: Foto: thespainreport.com
09 Noi 2014   •   18:04

Un ciclon tropical, cu totul neobişnuit în Mediterană, a afectat estul Siciliei, la doar câteva zile după un val de furtuni care a străbătut toată Italia. În jumătate din regiunile ţării se semnalează inundaţii cu pagube materiale, iar din această seară se aşteaptă, din nou, ploi abundente şi vânt puternic, mai ales în nord.

Valuri uriaşe s-au abătut asupra litoralului în provinciile Campania şi Calabria, deşi ciclonul format în Marea Mediterană nu a ajuns încă în regiune. Sicilia a avut cel mai mult de suferit: ciclonul a avariat numeroase clădiri şi alte construcţii. Rafalele puternice de vânt au smuls copaci din rădăcină şi au smuls acoperişurile caselor. La pagubele s-au adăugat urmările ploilor din ultimele zile. Străzile din multe localităţi au fost inundate iar traficul rutier a fost bulversat. Maşinile au circulat bară la bară pe arterele importante ale marilor oraşe.

Mai la nord, insula Capri a rămas izolată o zi întreagă, din cauza suspendării circulaţiei feriboturilor. La Napoli şi Ischia, vântul a doborât copaci şi semafoare. Într-un orăşel din sud-est, furtuna a făcut şi o victimă, un tânăr mort într-un accident după ce a pierdut controlul maşinii sale.

Şi la Roma, ploaia torenţială a creat probleme mai ales în suburbiile capitalei, unde s-au produs inundaţii. Apa a pătruns în locuinţe, iar proprietarii n-au putut decât să constate pagubele.

În Toscana, locuitorii din Carrara, oraş grav afectat de inundaţii în ultimele zile, s-au revoltat împotriva primăriei care, în opinia lor, nu a luat măsurile care puteau preveni dezastrul. Doi poliţişti au fost uşor răniţi. Alerta meteo rămâne în vigoare în provincia Emilia-Romagna iar la Veneţia apa rămâne peste nivelul cheiurilor şi pieţelor.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close