Antena 3 CNN Externe Un cleric palestinian influent este anchetat pentru perturbarea ordinii publice la Lăcaşurile Sfinte

Un cleric palestinian influent este anchetat pentru perturbarea ordinii publice la Lăcaşurile Sfinte

Un cleric palestinian influent este anchetat pentru perturbarea ordinii publice la Lăcaşurile Sfinte
Sursa foto: Foto: AFP
08 Mai 2013   •   15:06

Poliţia israeliană l-a reţinut pe cel mai de seamă cleric musulman din Ierusalim, anunţă media internaţională, precizând că acesta a fost săltat chiar din propria locuinţă, din sudul oraşului.

Imamul palestinian Muhammad Hussein a fost interogat la o secţie de poliţie, fiind suspectat că "a instigat la tulburarea ordinii publice" la moscheea Al Aqsa din Oraşul Sfânt.

Înaltul prelat a fost luat la întrebări despre "implicarea acestuia în tulburările care au avut loc ieri, la Lăcaşurile Sfinte", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Micky Rosenfeld.

"Mai multe scaune au fost aruncate spre un grup de evrei, care vizitau Lăcaşurile Sfinte", a spus Rosenfeld pentru AFP.
De menţionat că acest sanctuar religios este considerat a fi un obiectiv sfânt sfânt atât pentru evrei, cât şi pentru musulmani. Cei din urmă numesc Lăcaşurile Sfinte al-Haram al-Sharif.

Interogatoriul lui Hussein are loc în ziua în care evreii sărbătoresc Ziua Ierusalimului, care marchează "reunificarea" oraşului, prin anexarea cartierelor deţinute de Iordania, după Războiului de Şase Zile, din 1967.
Mai târziu, Israelul a capturat şi estul oraşului, într-o manevră care nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internaţională.

Mii de israelieni sunt aşteptaţi pe străzile Ierusalimului să participe la manifestările de azi. Reprezentantul poliţiei a precizat că mii de poliţişti vor veghea la buna desfăşurare a evenimentului anual.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close