x close

Previziune sumbră pentru viitorul lui Hillary Clinton. Mesajul transmis de unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai preşedintelui ales Donald Trump

de S.T.    |    11 Noi 2016   •   08:38
Previziune sumbră pentru viitorul lui Hillary Clinton. Mesajul transmis de unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai preşedintelui ales Donald Trump

Fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani, unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai preşedintelui ales Donald Trump, a declarat joi că nu exclude angajarea unor urmăriri judiciare împotriva lui Hillary Clinton din cauza acţiunilor presupus frauduloase ale fundaţiei care îi poartă numele, informează AFP.

„Este o decizie dificilă. În politică este o tradiţie să se treacă la altceva. Dar pe de altă parte trebuie să vezi până în ce punct nu a fost bine” ceea ce a făcut candidata democrată, a declarat el pe CNN.

Fostul procuror antimafia, citat ca posibil viitor ministru al justiţiei în guvernul Trump, afirmă că Hillary Clinton „nu a constituit niciodată obiectul unei anchete pentru sutele de milioane de dolari” pe care le-ar fi deturnat - potrivit lui - de la fundaţia Clinton.

„O justiţie egală pentru toţi este unul dintre principiile noastre cele mai importante”, a continuat Giuliani.

Fundaţia Clinton a fost creată de Bill Clinton în momentul plecării sale de la Casa Albă, în 2001. Organism caritabil, care a colectat circa două miliarde de dolari de la crearea sa, a fost criticat virulent de republicani în timpul campaniei electorale. Aceştia o acuză pe Hillary Clinton de conflicte de interese când conducea diplomaţia americană, iar fundaţia primea donaţii importante din străinătate.

Donald Trump a acuzat-o la sfârşitul lunii august pe rivala sa democrată că s-ar fi dedat unei forme de „corupţie” demnă de „lumea a treia” prin fundaţia Clinton.

Sursă: Agerpres
Parteneri
Parteneri
sati