Antena 3 CNN Externe Un criminal în serie a fost executat după 35 de ani. Lucrurile îngrozitoare la care au fost supuse victimele

Un criminal în serie a fost executat după 35 de ani. Lucrurile îngrozitoare la care au fost supuse victimele

Un criminal în serie a fost executat după 35 de ani. Lucrurile îngrozitoare la care au fost supuse victimele
24 Mai 2019   •   11:44

Un criminal în serie a fost executat după 35 de ani, după ce au ieșit la iveală cazurile monstruoase pe care bărbatul le-a comis.

Bărbatul, tată a doi copii, a devenit violent la începutul anilor '80. El tocmai divorţase. 

Acesta a fost  executat joi în Florida, la 35 de ani după ce a violat şi ucis cel puţin opt tinere în regiunea Tampa, potrivit AFP. 

Robert Long, zis şi 'Bobby', în vârstă de 65 de ani, a primit injecţia letală în închisoarea statului Florida, la Rainford, a spus purtătorul de cuvânt al serviciilor penitenciare din acest stat din sud-estul SUA, precizând că execuţia s-a derulat "fără incidente". 

El a fost condamnat la pedeapsa capitală în septembrie 1985 pentru uciderea unei tinere, crimă comisă cu un an mai devreme. În timpul anchetei, el a recunoscut alte şapte asasinate şi numeroase violuri, conform ordinului de execuţie. 

Mai întâi îşi alegea victimele dând anunţuri la mica publicitate în presa locală. Contacta femei care voiau să vândă obiecte, se ducea la domiciliul lor şi le viola. Mass-media l-au supranumit 'violatorul de la mica publicitate'. 

În 1984, Robert Long a trecut la crimă. În interval de opt luni, el a răpit cel puţin opt femei, le-a legat, violat, sufocat sau strangulat, după care le-a abandonat cadavrele. 

În luna septembrie a acelui an, a răpit o tânără de 17 ani care se întorcea acasă pe bicicletă. După ce a fost violată de mai multe ori, ea a reuşit să îl convingă să o lasă se plece, iar apoi a dat semnalmentele bărbatului poliţiei. 

De la condamnarea sa, Robert Long a înaintat, fără succes, numeroase recursuri în justiţie. Ultima sa cerere de suspendare a pedepsei, înaintată la Curtea Supremă a SUA, a fost respinsă cu puţin timp înainte de ora fixată pentru execuţia sa, care a avut astfel loc. 

Avocaţii săi au invocat mai multe motive, în special faptul că el suferea de epilepsie. În opinia lor, injecţia letală nu ar fi funcţionat bine şi ar fi riscat să îi cauzeze o mare suferinţă, ceea ce ar fi o încălcare a Constituţiei. 
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: barbat SUA criminal executat
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close