Antena 3 CNN Externe Un crucifix GIGANT, dedicat Papei Ioan Paul al II-lea, s-a prăbuşit şi a ucis un tânăr pelerin

Un crucifix GIGANT, dedicat Papei Ioan Paul al II-lea, s-a prăbuşit şi a ucis un tânăr pelerin

Un crucifix GIGANT, dedicat Papei Ioan Paul al II-lea, s-a prăbuşit şi a ucis un tânăr pelerin
de G.C.P    |    25 Apr 2014   •   12:27

Cu doar două zile înainte de canonizarea Papei Ioan Paul al II-lea, un crucifix gigant, ridicat în onoarea fostului pontif, s-a prăbuşit în Italia, omorând o persoană, transmite ANSA.

Crucifixul, construit din lemn şi înalt de 30 de metri, s-a rupt şi a căzut peste mulţimea adunată la o procesiune religioasă din satul Cevo, în nordul Italiei.
În urma acestui incident, un tânăr de 21 de ani a fost ucis pe loc, iar o altă persoană a fost transportată la spital, cu leziuni minore. Victimele făceau parte din grupul Tinerii Catolici şi se aflau în pelerinaj.

Crucifixul curbat este opera sculptorului Enrico Job şi a fost ridicat în memoria Papei Ioan Paul al II-lea, cel care a vizitat Brescia şi regiunea lombardă în 1998. Forma ciudată pentru un monument religios era menită să evoce urmările celui de-al Doilea Război Mondial.

Nu este prima oară când un crucifix devine mortal. În 2004, o cruce din metal, înaltă de peste doi metri, s-a prăbuşit şi a omorât o femeie de 72 de ani în oraşul Satn'Onofrio.

Peste 800.000 de pelerini catolici, din toate colţurile lumii, sunt aşteptaţi să fie prezenţi duminica aceasta la Vatican, pentru a asista la procesiunea de canonizare a Papei Ioan Paul al II-lea şi a Papei Ioan al XXIII-lea.

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close