Antena 3 CNN Externe Un cui care ar fi fost folosit la crucificarea lui Iisus Hristos, descoperit în Portugalia

Un cui care ar fi fost folosit la crucificarea lui Iisus Hristos, descoperit în Portugalia

Un cui care ar fi fost folosit la crucificarea lui Iisus Hristos, descoperit în Portugalia
03 Mar 2010   •   22:23

Unul dintre cuiele despre care se crede că ar fi fost folosit la crucificarea lui Iisus Hristos a fost descoperit de arheologi într-o cutie dintr-un fort, care a aparţinut unor cavaleri ce au ocupat Ierusalimul în timpul Cruciadelor, relatează The Daily Mirror, citată de usatoday.com.

Cavalerii templieri, care au fost prezentaţi în ?Codul lui Da Vinci?, au cucerit pământul sfânt şi s-au autoproclamat gardieni ai Sfântului Graal şi ai altor astfel de relicve, scrie publicaţia amintită.

Cuiul din fier măsoară 10 centimetri şi este similar celui folosit la sutele de crucificări din timpul Imperiului Roman, şi a fost descoperit în timpul săpăturilor la fort pe insula Ilheu de Pontinha, din arhipelagul Madeira (Portugalia).

Cuiul este neted şi indică faptul că a trecut prin mâinile a mai multor persoane pe parcursul unei perioade îndelungate de timp. Publicaţia britanică îl citează pe Christopher Macklin din partea Cavalerilor Templieri din Britannia, care a catalogat descoperirea ca una ?monumentală?.

Faptul că a trecut prin atâtea mâini reprezintă, potrivit lui Christopher Macklin, dovada că acest cui constituie o descoperire importantă. El este convins că acei Cavaleri Templieri au considerat cuiul un artefact autentic utilizat la crucificarea lui Iisus.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close