Antena 3 CNN Externe Ea s-a prăbușit la pământ în casă și a doua zi el a avut aceeași soartă. Medicii credeau că cei doi s-au drogat - Când au aflat de fapt de pățiseră au anunțat instant poliția

Ea s-a prăbușit la pământ în casă și a doua zi el a avut aceeași soartă. Medicii credeau că cei doi s-au drogat - Când au aflat de fapt de pățiseră au anunțat instant poliția

Ea s-a prăbușit la pământ în casă și a doua zi el a avut aceeași soartă. Medicii credeau că cei doi s-au drogat - Când au aflat de fapt de pățiseră au anunțat instant poliția
06 Iul 2018   •   10:56

Un bărbat și o femeie găsiti inconștienți în Wiltshire au fost expuși la Novichok, aceeași substanță care l-a otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal, a declarat poliția. Cei doi, Charlie Rowley de 45 de ani și Dawn Sturgess de 44 de ani, s-au imbolnăvit într-o casă din Amesbury sâmbătă și se află în stare critică. 

Poliția spune că nimeni altcineva nu a mai prezentat aceleași simptome. Nu exista nimic în istoria acestora pentru a sugera că cei doi au fost vizați, a spus Poliția Met. Secretarul de interne, Sajid Javid, a cerut  o întâlnire a comisiei guvernamentale de urgență Cobra pentru a discută evoluția cazului.

Novichok, este o substanță creată de Uniunea Sovietică în anii 1970 și 1980 și are efect în câteva minute, blocând mesajele transmise de la nervi către la mușchi. Acest lucru afectează respirația, poate provoca paralizie și poate duce la cedarea funcțiilor vitale. Există antidoturi care ajută la inversarea efectelor chimice. Substanța acționează mai rapid atunci când este înghițită sau inhalată și mai lent când contactul se face prin expunerea pielii.Novichok este proiectat să fie un drog persistent, nu se evaporă și nu descompune rapid. Substanța a fost folosită în Marea Britanie în luna martie, într-un atac asupra fostului agent dublu rus Skripal și Yulia, care au fost descoperiți pe o bancă din Salisbury, la aproximativ 10 mile de Amesbury. Cei doi au fost în stare critică în spital timp de câteva săptămâni dar ambii au fost externați în mai puțin de trei luni.

Sâmbătă, paramedicii au fost chemați de două ori la o casă din Muggleton Road din Amesbury, mai întâi la ora 11:00, după ce doamna Sturgess s-a prăbușit la pământ, apoi mai târziu în aceeași zi, după ce domnul Rowley s-a îmbolnăvit cu aceleași simptome. Poliția din Wiltshire a spus că inițial s-a crezut că cei doi pacienți au folosit heroină sau cocaină dintr-un lot de droguri contaminat.

Știrea că Novichok a fost de vină a fost anunțată după mai multe analize, la unitatea de cercetare pentru apărare din Porton Down, Wiltshire.

Sursă: BBC 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie cuplu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close