Antena 3 CNN Externe Un cutremur cu magnitudinea 4 a zdruncinat 13 state americane

Un cutremur cu magnitudinea 4 a zdruncinat 13 state americane

Un cutremur cu magnitudinea 4 a zdruncinat 13 state americane
Sursa foto: Foto: kaiserfam.com
22 Feb 2012   •   08:44

Locuitorii din 13 state americane au simţit un cutremur cu magnitudinea 4, care s-a produs marţi dimineaţă în sud-estul statului Missouri, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS), citat de CNN.
   
Potrivit USGS, seismul s-a produs la ora locală 3.58 (11.58, ora României), având epicentrul la 14,5 km est-sud-est de Sikeston, Missouri şi la 25,7 kilometri sud-vest de Cairo, Illinois. Hipocentrul seismului a fost localizat la cinci kilometri adâncime.
   
Cutremurul a fost resimţit în 13 state, cel mai îndepărtat loc de epicentru fiind la New Bern, North Carolina, la 1.287 de kilometri distanţă, conform USGS.

Pe lângă cei din Missouri, Illinois şi North Carolina, locuitorii din statele Pennsylvania, Georgia, Alabama, Tennessee, Kentucky, Indiana, Wisconsin, Kansas, Arkansas şi Oklahoma au afirmat de asemenea că au simţit seismul.
 
Potrivit unui oficial local dinEast Prairie, Missouri, localitatea aflată la aproximativ opt kilometri de epicentru, seismul a trezit pe toată lumea din somn, iar tatăl său, care locuieşte aproape de epicentru, i-a spus că s-a auzit ca şi când ar fi căzut un meteorit.


×
Subiecte în articol: cutremur seism magnitudine SUA USGS epicentru
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close