Antena 3 CNN Externe Un cutremur cu magnitudinea 5,1 a provocat mai multe pagube materiale în sudul Iranului

Un cutremur cu magnitudinea 5,1 a provocat mai multe pagube materiale în sudul Iranului

Un cutremur cu magnitudinea 5,1 a provocat mai multe pagube materiale în sudul Iranului
Sursa foto: Foto: proof-zone.net
08 Ian 2011   •   10:58

Un cutremur cu magnitudinea 5,1 a fost înregistrat sâmbătă în provincia Fars din sudul Iranului, provocând pagube materiale în mai multe localităţi, a anunţat televiziunea de stat iraniană, citată de AFP.
   
Seismul, care nu s-a soldat şi cu victime, a afectat oraşul Nourabad şi s-a produs la ora locală 3.54 (2.24, ora României), potrivit sursei citate.
   
Un alt cutremur, produs miercuri tot în sudul Iranului, s-a soldat cu rănirea a 16 persoane şi distrugerea mai multor sate. Seismul, cu magnitudinea 5,3, a avut loc tot în provincia Fars şi a fost urmat de cel puţin cinci replici.
   
La 21 decembrie, şapte persoane au fost ucise, iar câteva sute au fost rănite, într-un cutremur cu magnitudinea de 6,5, care a distrus aproximativ 20 de sate în regiunea Sahraj (sud-est). Cutremurul a fost resimţit până în provincia vecină, Sistan-Balucistan, la frontiera cu Pakistanul.
   
În septembrie, provincia Fars a fost afectată de un cutremur, în care o persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost rănite.
   
Ultimul cutremur major înregistrat în Iran, la 26 decembrie 2003, s-a soldat cu 31.000 de morţi, la Bam (sud-est), victimele reprezentând aproape un sfert din populaţia oraşului. Acest cutremur, cu magnitudinea de 6,3, a distrus citadela antică de paiantă a oraşului.

×
Subiecte în articol: cutremur magnitudine pagube materiale seism
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close