Antena 3 CNN Externe Un cutremur cu magnitudinea de 6 s-a produs în largul coastelor Californiei

Un cutremur cu magnitudinea de 6 s-a produs în largul coastelor Californiei

Un cutremur cu magnitudinea de 6 s-a produs în largul coastelor Californiei
05 Feb 2010   •   08:50


Un seism cu magnitudinea de şase a avut loc joi după masă în largul coastelor Californiei, la 400 de kilometri nord de San Francisco, relatează AFP care citează institutul american de geofizică, USGS.

Cutremurul s-a produs la ora 20.20 GMT, (22.20 - ora României), în Oceanul Pacific, la o adâncime de 11 kilometri. Seismul s-a resimţit şi în San Francisco, situat la 400 de kilometri de epicentru, însă nu s-au semnalat răniţi sau pagube materiale, conform autorităţilor citate de AFP.

Seismul s-a simţit însă mai puternic în Eureka, un oraş de coastă situat la 76 de kilometri de epicentru. Oraşul are 26.000 de locuitori. "Eram la birou când am simţit o puternică zguduitură", a declarat, pentru AFP, locotenentul Murl Harphan, din cadrul poliţiei din Eureka.

To el a spus că nu există informaţii că ar exista pagube, şi a adăugat că seismul nu a fost la fel de puternic ca cel din ianuarie.

"Sunt surprins că (magnitudinea) a fost de 6. Nu mi s-a părut atât de puternic. Am crezut că are mai degrabă 3,5. Totuşi, l-a simţit aproape toată lumea", a declarat oficialul municipal Jay Parrish.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close