Antena 3 CNN Externe Un cutremur de 4,1 pe scara Richter s-a produs în Marea Neagră

Un cutremur de 4,1 pe scara Richter s-a produs în Marea Neagră

Un cutremur de 4,1 pe scara Richter s-a produs în Marea Neagră
Sursa foto: Foto: klewtv.com
12 Oct 2011   •   07:17

Un cutremur cu magnitudinea de 4.1 pe scara Richter s-a produs aseară în Marea Neagră, în nord-estul Bulgariei. Seismul a avut loc la o adâncime de 18 kilometri, în zona seismică Şabla. Specialiştii spun că nu avem motive de îngrijorare.

Seismul a fost resimţit  în oraşele bulgare Şabla şi Kavarna. În ambele oraşe, oamenii au ieşit pe străzi, dar nu au fost raportate pagube.

Locuitorii au fost înspăimântaţi de cutremur din cauza amintirilor din timpul seismului din 2009, a declarat primarul din Şabla, Krasimir Krustev, citat de Sofia Echo, în ediţia electronică.

Joia trecută, un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,9 pe scara Richter, s-a produs în ţara noastră, în  zona Vrancea. Seismul a avut loc la ora 16.05, la o adâncime de 114 de kilometri şi nu s-a simţit în Capitală.

Marţea trecută însă, România a fost trezită de cutremur cu magnitudine de 4,8 pe scara Richter. Seismul s-a produs în Vrancea şi a fost resimţit şi în Capitală, dar şi în alte zone din ţară precum Focşani, Buzău, Craiova sau Râmnicu Vâlcea.

 



×
Subiecte în articol: cutremur seism Marea Neagrã Bulgaria litoral
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close