Antena 3 CNN Externe Un cutremur de 6.0 grade s-a produs în insula Sumatra

Un cutremur de 6.0 grade s-a produs în insula Sumatra

Un cutremur de 6.0 grade s-a produs în insula Sumatra
22 Ian 2013   •   12:12

Un cutremur cu magnitudinea de 6.0 grade pe scara Richter, a fost înregistrat marţi dimineaţă, în insula indoneziană Sumatra, transmite Agenţia Indoneziană de Meterologie, Climatologie şi Geofizică.

Conform seismologilor asiatici, epicentrul cutremurului a fost localizat la 15 kilometri de oraşul Banda Aceh, la o adâncime de 84 de kilometri. Nu a fost emisă nici o avertizare de tsunami.

Seismul a fost resimţit de-alungul coastei nord-estice a insulei. Până acum nu s-au raportat victime sau pagube materiale însemnate.

Arhipelagul indonezian este recunoscut pentru activitatea ridicată vulcanologică şi seismică, fiind poziţionat în aşa numitul "Inel de Foc" al Pacificului, locul unde mai multe plăci tectonice se întâlnesc.

În 2004, un cutremur de 9,1 grade a lovit estul insulei Sumatra, provocând un tsunami, care a măturat Sri Lanka, India, Indonezia, Tailanda şi Malaiezia. Numărul exact, al celor care au pierit în dezastraul catastrodal, a rămas neclar, dar cele mai bune estimări dau o cifră de cel puţin 230.000 de victime.

×
Subiecte în articol: cutremur indonezia
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close