Un deputat a trăit o lună cu pensia minimă. Ce i s-a întâmplat

28 Ian 2020   •   23:45
Un deputat a trăit o lună cu pensia minimă. Ce i s-a întâmplat

Peste 20.000 de letoni primesc o pensie minimă care nu depășește 100 de euro. Deputatul leton Gatis Licis a făcut un experiment și a încercat să trăiască timp de o lună cu acești bani, timp în care a slăbit 8 kilograme, transmite timpul.md.

El a raportat imediat că experimentul său nu a fost în întregime corect, din moment ce locuiește în casa sa, nu plătește facturi și nu cumpără apă. Licis a primit mai mult carbohidrați din paste și orez, iar norma zilnică de carne era limitată la 150 de grame. Nu-și putea permite legume și fructe – erau prea scumpe. Drept urmare, într-o lună a pierdut 8 kg.

Gatis Licis a spus că ideea i-a venit după ce a citit mai multe comentarii negative referitoare la cuantumul acestor pensii minime pe rețelele de socializare. Ulterior, el a aflat de la Agenția de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă că 20 de mii de persoane primesc o pensie de până la 100 de euro, iar 25 de mii de persoane – de până la 200 de euro.

Citește articolul integral pe timpul.md.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close