Antena 3 CNN Externe Un deputat britanic a fost înjunghiat de o femeie la o întâlnire cu alegătorii (VIDEO)

Un deputat britanic a fost înjunghiat de o femeie la o întâlnire cu alegătorii (VIDEO)

Un deputat britanic a fost înjunghiat de o femeie la o întâlnire cu alegătorii (VIDEO)
Sursa foto: deputat
15 Mai 2010   •   15:43

Un deputat în Parlamentul de la Londra, fost secretar de stat în guvernul laburist, a fost înjunghiat de o femeie, la o întâlnire cu alegătorii. Din fericire, viaţa politicianului nu este în pericol. Agresoarea a fost arestată, dar motivele atacului nu sunt cunoscute.

Fost secretar de stat la Finanţe în ultimii ani ai guvernării laburiste, Stephen Timms este foarte popular în circumscripţia sa. El a fost reales, recent, cu peste 70 la sută din voturi - cea mai mare majoritate din ţară. Şi totuşi, unii îl urăsc de moarte: ieri, o femeie care-i ceruse un interviu a scos pe neaşteptate un cuţit şi l-a înjunghiat de două ori. Agresoarea a fost reţinută iar Timms a fost dus la spital, unde s-a constatat că organele vitale nu i-au fost atinse. El este hotărât să revină, cât de curând, fără teamă, în mijlocul alegătorilor.

Oamenii politici încearcă să facă treabă bună, chiar dacă nu ne dăm întotdeauna seama ce fac. Steve trebuie să continue să se poarte ca şi până acum şi sunt sigur că şi el v-ar spune acelaşi lucru.

Neobişnuit pentru Marea Britanie, atacul nu este chiar fără precedent: acum zece ani, un consilier a fost ucis şi un deputat - rănit de un bărbat înarmat cu o sabie. Parlamentarul, azi membru al Camerei Lorzilor, este mult mai prudent.

Presa susţine că agresoarea lui Timms ar fi o musulmană de origine asiatică. Deputatul se consideră un "socialist creştin", dar are cele mai bune relaţii cu electoratul musulman, aşa că motivul atacului rămâne deocamdată de neînţeles.



Antena 3




×
Subiecte în articol: deputat guvern Londra atac politician
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close