Antena 3 CNN Externe Un deputat iranian acuză Siemens că a vândut ţării sale echipamente capcană

Un deputat iranian acuză Siemens că a vândut ţării sale echipamente capcană

Un deputat iranian acuză Siemens că a vândut ţării sale echipamente capcană
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
23 Sep 2012   •   16:16

Un influent deputat iranian, Aladin Borujerdi, a acuzat gigantul industrial german Siemens că a vândut ţării sale echipamente ce conţineau mici dispozitive explozive, care au fost reperate de serviciile secrete iraniene şi îndepărtate, relatează duminică presa locală, transmite AFP.
   
Borujerdi, care prezidează Comisia parlamentară de Securitate Naţională şi Afaceri Externe, a lansat această acuzaţie în timpul unui interviu acordat site-ului de ştiri al Parlamentului, Icana.
   
"Serviciile de informaţii şi de securitate au descoperit explozibilii în echipamente ce ne-au fost furnizate pentru activităţile noastre nucleare", a afirmat acesta.
   
 Dispozitivele "urmau să explodeze (...) pentru a perturba întregul sistem. Dar experţii iranieni au zădărnicit complotul duşmanului", a declarat acesta pentru Icana. "Compania Siemens, care a furnizat acest echipament, va trebui să răspundă pentru această acţiune", a spus el.
   
Postul iranian de televiziune Press TV a prezentat această acuzaţie.
   
Compania Siemens nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii, menţionează AFP.   
   
Iranul acuză frecvent serviciile de informaţii occidentale sau israeliene de tentative de sabotaj, dar prezintă puţine probe.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close