Antena 3 CNN Externe Un deputat rus vrea să cumpere şi să distrugă casa în care s-a născut Adolf Hitler

Un deputat rus vrea să cumpere şi să distrugă casa în care s-a născut Adolf Hitler

Un deputat rus vrea să cumpere şi să distrugă casa în care s-a născut Adolf Hitler
de M.T.    |    09 Noi 2012   •   16:04

Un deputat rus şi-a exprimat intenţia de a cumpăra şi de a distruge casa în care s-a născut fostul lider nazist Adolf Hitler.

Frantz Klintsevich, membru al partidului de guvernământ Rusia Unită, a declarat într-un interviu acordat ziarului Izvestia din Moscova, ca plănuieşte să ofere 2 milioane de euro în schimbul imobilului aflat în localitatea austriacă Braunau am Inn, locul în care s-a născut Hitler.

„Dacă voi primi ajutor financiar, voi cumpăra casa şi o voi distruge”, a spus politicianul.

Intenţia lui Klintsevich a fost confirmată şi de purtătorul său de cuvânt, Viktoria Suhova, care le-a spus celor de la AFP că „el doreşte să cumpere acest imobil pentru a-l distruge şi speră să strângă suma necesară în acest scop, aproape două milioane de euro”.

Klintsevich a recunoscut că, deocamdată, nu a reuşit să obţină sprijinul de care are nevoie, deşi a discutat cu mai mulţi oligarhi ruşi, dar cel puţin are suportul verbal al Partidului Comunist.

„Tot ceea ce este legat de fascism trebuie ras de pe faţa pământului. Nimeni nu trebuie să ştie că acel loc a existat”, a declarat Vadim Solovyov, un membru comunist al Dumei.

Hitler s-a născut în casa din Braunau am Inn în 1889 şi a locuit acolo în primii trei ani de viaţă, înainte ca părinţii săi să se mute în Passau, Germania.

În prezent, reprezintă o importantă atracţie turistică pentru micul oraş, însă primarul său şi-a anunţat intenţia de a transforma imobilul într-o clădire cu apartamente de lux.

Planul nu a fost bine primit, Partidul Verde dorind ca fosta locuinţă a lui Hitler să devină un muzeu al Holocaustului.


×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close