Antena 3 CNN Externe Controverse legate de un desen mural care o prezintă pe Michelle Obama - VIDEO

Controverse legate de un desen mural care o prezintă pe Michelle Obama - VIDEO

Controverse legate de un desen mural care o prezintă pe Michelle Obama - VIDEO
27 Apr 2017   •   08:49

Un desen mural care o prezintă pe Michelle Obama a fost pictat pe o clădire din cartierul din Chicago în care a copilărit fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii, potrivit news.ro.

Pictura a generat controverse, după ce autorul desenului, Chris Devins, a fost acuzat pe internet că a copiat imaginea de la Gelila Mesfin, studentă la artă în Rhode Island, care a publicat pe Instagram un portret identic al fostei prime doamne a SUA, în 2016.

„Cum poţi să furi lucrarea de artă a cuiva, pentru care a muncit mult, şi să pretinzi că îţi aparţine… Cum poţi spune că designul îţi aparţine… Este atât de demoralizant şi nerespectuos…”, a scris ea.

Pe de altă parte, Chris Devins a spus că nu a ştiut cine este Gelila Mesfin până când a aflat despre lucrarea ei de artă, iar asta de abia după ce un internaut i-a atras atenţia pe Instagram.

„I-am acordat credit domnişoarei Mesfin pentru lucrarea ei imediat. Am suportat critica şi o voi face în continuare, atât timp cât copiii au un mural care să îi inspire”, a spus el.

Chris Devins a spus că s-a inspirat pentru mural dintr-o imagine pe care a găsit-o pe platforma Pinterest, în care Michelle Obama era reprezentată ca o regină egipteană și nu era la curent cu originea imaginii.

Un desen mural care o prezintă pe Michelle Obama generează controverse

 

×
Subiecte în articol: michelle obama controverse
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close