Antena 3 CNN Externe Un diplomat belgian a atacat o prinţesă din Qatar pe străzile din Bruxelles

Un diplomat belgian a atacat o prinţesă din Qatar pe străzile din Bruxelles

Un diplomat belgian a atacat o prinţesă din Qatar pe străzile din Bruxelles
25 Aug 2014   •   15:46

Un diplomat belgian de rang înalt a fost arestat după ce a tras vălul (niqab-ul) de pe faţa unei femei musulmane, care l-a oprit pe stradă pentru a o îndruma spre o anumită adresă din Bruxelles.
Din câte se pare, diplomatul habar nu avea că femeia care-l interpelase era o prinţesă din Qatar.

În vârstă de 60 de ani, Jean-Marie Pire, i-a spus prinţesei că el nu vorbeşte cu oameni care au chipul acoperit, relatează The Times.
Diplomatul spune că îşi nu regretă fapta: "Am vrut să ştie toată lumea că purtarea vălului islamic este interzisă în Belgia".

Pire a încercat să îşi justifice astfel acţiunea, spunând că prinţesa era cea care comitea o ilegalitate şi nu respecta o lege din 2012, care interzice acoperirea totală a feţei în Belgia.

În urma acestui incident, prinţesa a fost amendată pentru încălcarea acestei legi şi îşi poate petrece şapte zile în penitenciar.
La rândul ei, aceasta l-a dat în judecată pe diplomat, despre care spune că a atacat-o violent. De asemenea, ea a depus un certificat medico-legal, în care se spune că femeia a suferit mici zgârieturi atunci când bărbatul i-a smuls vălul de pe faţă.

×
Parteneri
Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close